#
 • #

  één stoel
  voor maximaal
  40 collega’s

  #
 • #

  hoeveel
  collega’s
  passen er op
  één stoel?

  #

Slimmer, goedkoper en efficiënter zakelijk reizen doe je samen.

 • # Makkelijk

  Uw medewerkers kunnen 24 uur per dag eenvoudig online een deelauto reserveren voor een zakelijke rit. Geen gedoe meer met kilometerdeclaraties, lekker makkelijk dus. De sleuteluitgifte en rittenadministratie zijn volledig geautomatiseerd. Werkelijk alles is geregeld.

 • # Goedkoper

  Maandelijks ontvangt u een kraakheldere rapportage van gebruik, kosten en CO2-uitstoot. Zo heeft u altijd helder inzicht in uw mobiliteitskosten. Declaraties en bewerkelijke processen worden met SammSamm verleden tijd. Bovendien zijn er minder parkeerplekken nodig op uw bedrijfslocatie. Dit bespaart u tijd én geld.

 • # Inzicht en sturing

  Wist u dat 1 SammSamm-auto tot wel 40 medewerkers uit hun auto kan houden? Samen met u blijven we het gebruik en de beschikbaarheid van de deelauto’s verder optimaliseren, totdat het simpelweg niet efficiënter meer kan.

 • # Duurzaam

  Door efficiënter met uw zakelijke mobiliteit om te springen, draagt u bij aan een beter milieu. De SammSamm deelauto’s rijden schoner en zuiniger dan de gemiddelde privé-auto. Dit betekent minder benzineverbruik en een lagere CO2 uitstoot. Dat voelt goed!

UNIEK: VRAAG NU EEN DEMO AAN

Wilt u weten hoe zakelijk autodelen precies werkt? Vraag dan vandaag nog een demo aan en onze accountmanager komt snel bij u langs. In een SammSamm-auto natuurlijk, uitgerust met deelauto-apparatuur. U ervaart zelf hoe geavanceerd de techniek is, hoe de kilometerregistratie werkt en, nog belangrijker, hoe gemakkelijk zakelijk autodelen eigenlijk is!

Vul onderstaand uw gegevens in en de afspraak wordt snel ingepland!

zullen we het SammSamm® doen?

Hoe werkt SammSamm?

Wilt u weten hoe SammSamm precies werkt bekijk dan hier onze video. Hierin wordt de werking uitgebreid uitgelegd.

Bedrijf Y met 2.000 medewerkers

Bedrijf Y heeft 2000 medewerkers. Meer dan de helft van deze groep heeft zo nu en dan zakelijke afspraken, waarvoor voornamelijk de eigen privéauto wordt gebruikt. De kilometers worden gedeclareerd. Ook medewerkers die vlakbij kantoor wonen, komen als zij zakelijke afspraken hebben met de auto naar werk.


Bedrijf Y wil de bewerkelijke declaratiestromen flink reduceren, haar medewerkers beter faciliteren in hun zakelijke mobiliteit en meer ruimte op de parkeerplaats. Ook is er behoefte aan meer inzicht in de mobiliteitskosten en een advies over een mogelijke besparing op de kosten. Autodelen via SammSamm biedt voor Bedrijf Y dé oplossing.


Op basis van een uitgebreid advies van de accountmanager is bij de start gekozen voor de inzet van 9 deelauto’s. De ervaring leert dat 1 deelauto tot wel 40 medewerkers uit de eigen auto kan houden. Naar verwachting zullen zo’n 350 – 400 medewerkers gebruik gaan maken van de deelauto.


De 9 auto’s rijden gemiddeld zo’n 20.000 kilometer per jaar. Op basis van doorrekeningen blijkt dat Bedrijf Y het eerste jaar zo’n € 10.000 euro kan besparen door de inzet van SammSamm. En het mooie is, met SammSamm wordt het gehele proces (uitgifte, fiscale ritregistratie, onderhoud) geregeld. Dit scheelt een hoop gedoe.

#

Huidige situatie

Verwerking declaraties: € 31.500,-

Vergoeding kilometers: € 31.350,-

Totale kosten: € 62.850,-
#

Situatie na inzet deelauto

De gemiddelde deelautokilometer kost € 0,30*

Totale kosten: (165.000 km x € 0,30) € 49.500,-

*indicatief, gebaseerd op autocategorie A

Op jaarbasis kan bedrijf Y € 13.350,- besparen.

Hiernaast vindt bedrijf Y het belangrijk dat medewerkers niet meer belast hoeven te worden met een vervelend declaratieproces én dat zij door de inzet van deelauto’s veilig en milieuvriendelijker reizen. Bedrijf Y gaat over tot de inzet van deelauto’s via Mobility Mixx.

Elk individu heeft
mobiliteitswensen.

Mobility Card. Het grootste gemak
in zakelijke mobiliteit.

Mobility Mixx mobiliteitsoplossingen op maat

Optimale mobiliteit voor uw medewerkers? Dat regelt u met Mobility Mixx. Met ruim 14 jaar ervaring onderscheidt Mobility Mixx zich duidelijk in de dynamische mobiliteitsmarkt. We bieden u de keus uit een breed pakket van vervoersopties, waaronder mobiliteitskaarten (voor gebruik in het OV, OV-fiets en P+R parkeren, taxi en huurauto’s), zakelijke deelauto’s, en persoonlijke mobiliteitsbudgetten. We kijken graag samen met u naar uw specifieke situatie en wensen en vertalen deze naar een mobiliteitsoplossing op maat. Meer weten? Ga naar www.mobilitymixx.nl.

# Ga naar mobilitymixx.nl

# Vragen? Bel met: 036 - 527 2850

Meest gestelde vragen

Wat komt er allemaal kijken bij het inzetten van SammSamm?

Na een inventariserend gesprek en een advies op maat verzorgen wij het complete implementatie- en beheerproces. Wij regelen de auto’s, geven uw medewerkers toegang tot het reserveringssysteem en helpen wij bij het implementeren van het zakelijk autodelen binnen uw organisatie. Met al meer dan 14 jaar ervaring in zakelijk autodelen weten wij precies wat hierbij komt kijken, waardoor uw eigen inspanningen tot een minimum beperkt worden.

Hoe weet ik hoeveel auto’s ik moet inzetten om alle medewerkers te faciliteren?

Op basis van uw doelstellingen, enkele gegevens van uw bedrijf en onze ruime ervaringscijfers geeft onze accountmanager u een advies op maat. Op basis van de rapportages van het gebruik binnen uw organisatie kan blijken dat er behoefte is aan meer auto’s en/of een ander gebruik. Er kunnen dan extra auto’s worden ingezet, maar u kunt bijvoorbeeld ook besluiten tot de inzet van huurauto’s op bepaalde piekmomenten.

Wat zijn de kosten in het eerste jaar?

Aan de hand van het door ons afgegeven advies en onze ruime ervaringscijfers, kunnen wij een inschatting maken van het aantal benodigde deelauto’s, het aantal kilometers in het eerste jaar en de kosten daarvan. Uw accountmanager rekent dit graag voor u uit.

Ik wil de gebruikskosten van de deelauto’s graag intern doorbelasten. Hoe doe ik dat?

Maandelijks ontvangt u een gespecificeerde factuur en rapportage, ingericht naar uw wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een factuur te ontvangen die is uitgesplitst naar kaartnummer, afdeling (kostenplaats) of bedrijfsonderdeel, waardoor uw interne doorbelasting eenvoudig te organiseren is.

Hoe krijg ik mensen geënthousiasmeerd om te gaan autodelen?

Dat is niet moeilijk. Samen met u bekijken wij uw doelstellingen met betrekking tot het gebruik van de deelauto’s en monitoren we het gebruik. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij ervoor kunnen zorgen dat uw medewerkers graag en optimaal gebruik maken van de auto’s. In samenwerking met u zorgen wij voor een juiste introductie en instructie van het gebruik van de deelauto’s. Als medewerkers weten wat autodelen is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt, zullen zij gaan autodelen en zelf ervaren hoe gemakkelijk SammSamm is.

Mogen medewerkers privé reizen met de deelauto’s?

De deelauto’s zijn alleen bedoeld voor zakelijk gebruik. Onder bepaalde voorwaarden en registraties kunt u ervoor kiezen medewerkers ook privé te laten reizen met de auto. Omdat privégebruik fiscale consequenties met zich meebrengt is het belangrijk hier goed van op de hoogte te zijn. Onze accountmanager vertelt u daar graag meer over.

Hoe zorg ik ervoor dat de deelauto’s zo optimaal en efficiënt mogelijk worden gebruikt?

Op basis van het gebruik stellen wij voor u een adviesrapport op. Samen met u blijven we het gebruik en de beschikbaarheid van de deelauto’s verder optimaliseren en zetten we zo nodig extra acties in.

Is er ondersteuning voor de medewerkers bij het reserveren en gebruiken van de deelauto’s?

Ja. Zowel online als via het callcenter kunnen uw medewerkers altijd rekenen op ondersteuning. Ons callcenter is 24/7 bemand. Een veilig en vertrouwd gevoel!

Hoe zit het met de schoonmaak en het onderhoud van de auto’s?

Ook dat kunt u door ons laten verzorgen. Wilt u dit liever zelf organiseren? Dat kan ook. Onze dienstverlening is op maat.

Is het verstandig om spelregels op te stellen voor het gebruik van de deelauto’s?

Door onze jarenlange ervaring, weten wij als geen ander welke zaken voor u van belang kunnen zijn bij de implementatie van zakelijk autodelen. Wij helpen u uiteraard graag bij het ontwikkelen en opstellen van een deelautoreglement.